dimecres, 18 de gener del 2012

SOPA DE CARBASSA, LLAGOSTINS I CANSALADA


Ingredients per 4 persones:

1 kg de carbassa
4 escalunyes o cebes petites
2 litres d’aigua mineral
Sal, pebre blanc
80 ml d’oli d’oliva
12 llagostins
12 làmines molt fines de cansalada grassa ibèrica salada (demaneu a la xarcuteria que us la tallin a màquina).

Preparació

Pelar la carbassa i fer-la a daus petits i regulars. Pelar i picar molt fines les cebes. Pelar i partir cada llagostí en dos. Embolicar cada tall amb una làmina de cansalada. Reservar-los a la navera.

En una olla i amb la meitat d’oli calent, sofregir la ceba picada; ha de quedar just enrossida, 3 minuts. Afegir-hi els daus de carbassa, salpebrar i continuar sofregint i remenant durant 2 minuts més.
Tirar-hi l’aigua bullent, tapar i deixar bullir a foc mig durant 10 minuts, afinar de sal. Apartar del foc, afegir a l’olla l’altra meitat d’oli. Amb un túrmix triturar molt fi i passar pel colador xinès.

La sopa s’acaba just el moment de servir-la. Disposem del puré de carbassa ben calent, sedós i saborós.Només queda cuinar els farcellets de llagostí i cansalada. Posar al foc una paella antiadherent sensa gens d’oli. Quan sigui calenta, col·locar-hi els farcellets lleugerament salpebrats; ràpidament marcar-los per cada cara.Ès una operació molt ràpida i ha de durar ½ minut. La cansalada quasi es fondrà però quedarà un rosset carni que protegirà la fregilitat del llagostí mantenint la textura contrastada amb la cansalada.
Servir, donçs, a taula la sopa ben calenta i repartir a cada comensal els farcellets dins la sopa.
                                                                                    Ès molt bona. Núria


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada