divendres, 16 de març del 2012

LLAMINERA AGREDOLÇA



Ingredients per a 4 persones:

2 llamineres de porc (el filet)
4 talls finíssims de cansalada virada fresca i sense pell
1 ceba, 1 porro, ½ cabeça d’alls , 1 pastanaga , 2 tomàquets
1 ramet lligat de canyella , pell de taronja, llor i farigola
30 grams de sucre, 30 ml  de vinagre de Jerez
50 ml de licor de toronja (Cointreau o Grand Marnier)
300 ml d’aigua mineral . 30 ml d’oli d’oliva. 30 de greix de porc
Sal i pebre negre

Preperació,

Amb un ganivet ben fi, obrir les llamineres, de llarg a llarg (com si fos un llibre), salpebrar-les. A cada una, col.locar-hi dos talls de cansalada, també de llarg a llarg. Enrotllar-les sobre si mateixes i lligar-les. Han de quedar com dos talls rodons,però amb la cansalada a l’interior.Podem demanar a la cansaladeria que ens ho facin.

Picar ben fi la ceba, el porro i la pastanaga i sofregir-ho en una paella amb un xic d’oli, 10 minuts.   Ratllar el tomàquet.

En una plàtera un xic fonda que pugi anar el forn, col.locar-hi les llamineres amb l’oli i el greix. Rostir-ho al forn preescalfat a 200 º, durant 10 minuts. Afegir-hi la ceba, porro i pastanaga que hem sofregit fins a enrossir-los, la mija cabeça d’alls sense pelar i el ramet lligat, salar i continuar rostint al forn, ara a 180 º, durant 5 minuts.
Posar-hi el tomàquet ratllat,remenar tots els ingredients i continuar la cocció a 180º, durant 5 minuts mès.
Remenar de nou talls i verdures, i abocar 300 ml d’aigua calenta, continuar la  cocció a 160 º, durant 5 minuts mès.

Preparar la salsa en un cassó: Posar el sucre i el vinagre, deixar reduir. Ha de quedar com un caramel, mès o menys 4 minuts. Dèspres ajuntar el licor de toronja i deixar coure lentament 3 minuts.
Un cop cuit el rostit , es reserven els talls.  Les verdures i el suc de la cocció, passar-los pel passapuré i afegir al cassó de la salsa. Deixar coure lentament 3 minuts, afinar de sal i pebre, colar pel colador xinès.

Servir les llamineres a talls amb la salsa colada per sobre.
Es pot acompanyar amb una pasta fresca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada