dimecres, 28 de novembre del 2012

SOPA DE PEIX



Ingredients per 4 persones:

Peix (cap de rap, peix de roca, congre, lluç, ...) uns 150 grams de gambetes vermelles, un calamar i musclos (opcional). Un ½ quilo de peix aproximadament.
1 ceba
2 Tomàquets madurs
1 gra d’all ,julivert
Sal, oli
Un raig de conyac
Ametlles torrades i una mica de safrà per la picada
250 grams de pa torrat ( anomenat sopa torrada) ja que es tallat molt fi , especial per sopes i cremes. Demaneu-me-li a la fleca.

PREPARACIÓ:

Primer netegem els musclos els obrim al vapor, els reservem sense closques. Agafem una olla i posem el peix net sense les gambetes que ja les hi posarem mes tard, omplim l’olla amb aigua i ho posem el foc a bullir. Quan arrenqui a bullir hi posem una mica de sal i ho deixem bullir uns 20 minuts , fa força espuma i podem anar escumant de tant en tant, llavors i afegim les gambetes i que bulli 5 minuts mes .
Quan han passat els 25 minuts mes o menys , ho colem i passem el suc a una altre olla. El peix el triem hi aprofitem tota la carn vigilant que no ens hi quedin espines i el posem a l’olla tot tallat petit on hi tenim el suc ,incorporant també les gambetes pelades i tallades per la meitat, els musclos també o sencers o tallats petits.
Amb una paella fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet tallat tot petit o ratllat, quan ho tenim una mica sofregit hi posem una mica de sal i al cap d’un moment ho flamegem amb un raget de conyac, ho afegim a l’olla de la sopa .
Fem una picada amb unes 6 ametlles torrades, l’all , el julivert i una mica de safrà, quan la tenim l’afegim a l’olla . Posem l’olla al foc i quan torna a bullir i afegim el pa torrat , ho deixem coure fins que veiem que el pa es desfà, ho rectifiquem de sal si fa falta.
Llavors es pot triturar amb les vari-les fins a obtenir la textura que agradi mes. Ja es pot servir.
Es una sopa molt bona tant per dia de festa com qualsevol.


Poso la foto de la sopa torrada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada