Ingredients per 4 persones:
700 gr. de bolets barrejats frescos o congelats
400 gr. d’arròs tipus bomba
3 escalunyes o una ceba
125 gr. de mantega
20 gr. de ceps secs triturats
150 gr. de formatge parmesà ratllat
Oli, sal , pebre blanca
Com es prepara:
Amb una cassola antiadherent i posarem 75 gr. de mantega i una mica d’oli, desprès hi afegim si son frescos els bolets tallats a daus i els deixem coure una mica , quan son mig cuits i afegim les escalunyes tallades a daus , quan esta tot ben rosset i afegim sal , una mica de pebre blanca i un pols de ceps secs i a continuació l’arròs.(Si els bolets son congelats primer sofreginem una mica les escalunyes o ceba i desprès i afegim els bolets congelats). Ho sofreginem un instant i ja hi podem tirar 600 c.c. del brou ben calent. Ho fem bullir durant 7 minuts a foc fort, seguidament hi acabem d’afegir la resta de brou i ho removem perquè l’arròs deixi anar tota la fècula. Quan hagi bullit uns 15 minuts, ho traiem del foc i hi afegim els 150 gr. de parmesà ratllat i els 50 gr. de mantega que ens quedaven.
Tot plegat ho anirem removent, fins que ens quedi l’arròs ben cremós.
Ja ho podem servir a taula de seguida.
Es un plat de fer i menjar , millor no guarda’l gaire perquè l’arròs ens quedarà massa sec si es guarda massa estona.
OPCIONAL SI ES VOL ABANS DE SERVIR SI PODEN POSAR UNS DAUETS DE FOIE MICUIT A SOBRE , QUEDA MOLT I MOLT BÓ I FA UN PLAT DE FESTA .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada