Ingredients:
250 gr. de farina d’ametlles
250 gr. de sucre
6 ous
2 taronges
Sal
Sucre glacé
Una mica de mantega i farina pel motlle
Preparació:
Necessitem un motlle rodó d’uns 24 cm .
Primer, bulliu en un litre d’aigua una taronja sencera durant 30 minuts. Escorreu-la i tritureu-la.
Bateu els rovells amb 150 gr. de sucre fins a obtenir una barreja blanquinosa. Incorporeu-hi la taronja triturada, la farina d’ametlles i una mica de sal ,barrejant-ho tot a poc a poc. Bateu les clares a punt de neu i afegiu-les, amb una cullera de fusta o silicona, a la preparació anterior .
Ompliu el motlle -prèviament pintat amb mantega i enfarinat- amb aquesta pasta i enforneu-la 30 minuts a 200 graus ( amb el forn preescalfat). Deixeu-la refredar.
En una cassola, poseu-hi el sucre restant (100 gr.), la pell d’una taronja raspada i 80 ml d’aigua. Coeu-ho a foc lent durant 15 minuts, fins que les peles estiguin transparents. Escorreu-les i deixeu-les refredar sobre paper de cuina.
Quan el pastís estigui totalment fred, empolvoreu-lo amb sucre glacé i decoreu-lo amb les peles de taronja caramel·litzades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada