Ingredients per 4 persones:
2 sípies mitjanes o 4 petites(millor de les anomenades brutes ja que son mes gustoses)
12 pilotilles, poden ser en farina blanca o amb tela (a baix explicació )
1 ceba de figueres mitjana
2 tomàquets madurs
Oli, sal, una mica d’aigua
Un raig de vi blanc sec
Picada: 2 grans d’all, julivert, 6 ametlles torrades i uns brincs de safrà
Preparació:
Agafem una paella i posem oli que cobreix-hi el fons i posem les pilotilles a fregir , les girem per cada banda i quan les tenim cuites les traiem del foc i les reservem amb un plat amb paper de cuina perquè deixin anar l’oli.
Netegem les sípies i les tallem a trossos. En una cassola fonda posem oli i les sípies en fred, tapem i que es vagin coent a foc mitjà vigilant que no se’ns cremin,si de cas abaixem el foc i hi posem una mica d’aigua, quan fa uns 15 minuts i afegim la ceba tallada petita o ratllada , deixem coure uns 5 minuts i afegim els tomàquets ratllats sense la pell, deixem coure uns 5 minuts mes i tirem un bon raig de vi blanc sec i posem les pilotilles a la cassola i ara afegim la picada barrejada amb una mica d’aigua. Deixem que faci la xup- xup uns 7 minuts aproximadament si veiem que ens queda molt sec i podem afegir una mica mes d’aigua.
Per servir es pot portar la cassola a la taula o servir ja els plats. Es un plat amb molt de gust pel sabor de les sípies , el vi blanc i el toc de la picada.
Elaboració de les pilotilles per 4 persones :
150 gr. de carn picada de vedella, 150 gr. de carn picada de porc, 1 ou, sal ,pebre negra,farina de galeta ,2 grans d’all, julivert i farina blanca o tela de porc (si les fem amb tela de porc en comptes de farina de galeta si posa una molla de pa mullada amb llet).
Preparació:
Per fer les pilotilles barregem les dues carns picades ,dos grans d’all tallats ben petits,el julivert ben petit,l’ou sencer, una mica de sal i pebre. Ho treballem tot ben barrejat juntament amb la farina de galeta o la molla de pa amb llet. Amb les mans ben netes farem boles que llavors les passem per farina blanca o les posem embolicades amb tela tallada a rectangles .No les hem de fer massa grosses , sinó mes aviat petites.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada