dimarts, 5 de maig del 2020

FLAMS

FLAMS casolans

Ingredients per 6 flams o un de gran :

. Caramel ( 6 cullerades soperes de sucre i mig got d'aigua)
. Un cassó o pot
. 6 flameres o un motlle gran  
. Mig litre de llet sencera
.4 ous sencers ( rovell i clara)
.2 cullerades soperes de sucre
.1 Safata que ens hi càpiguen els flams i que sigui per anar el forn i una mica fonda perquè els caurem el bany Maria.
 
Preparació :

Agafem un pot i posem a coure el sucre i l'aigua a foc mig, anem vigilant i quan agafi un color dorat ja el podem repartir a les flameres.
Encenem el forn dalt i baix a 180 graus.
Agafem un bol i posem els ous i les 2 cullerades de sucre i ho batem amb unes barilles , seguidament i posem la llet i tornem a batre amb les barilles , quan ho tenim ben barrejat ja podem repartir  a les flameres.
Posem les flameres a la safata gran , posem aigua calenta a la safata fins a cobrir la meitat de les flameres i ja ho podem posar el forn a coure durant mitja hora . Just a la mitja  hora els punxem i si surt net , ja els podem treure del forn i deixar refredar, quan estan freds cap a la nevera. Millor fer-ho un dia per l'altre.
* Si fem el flam amb una flamera gran el temps de cocció hauria de ser de una hora i quart. Peró haurem de vigilar-lo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada