dijous, 19 de gener del 2017

FLAM DE CARBASSÓ I MATÓ SOBRE UN LLIT DE TOMÀQUET I ALFÀBREGA


Ingredients per 4 o 6 persones:

*300 gr. de carbassó
*300 gr. de formatge fresc (potser desnatat, menys calories)
*100 cc de vi blanc
*2 porros                                                                                                        
*3 ous
*2 grans d’all
*300 gr. de puré de tomàquet
*Julivert, orenga i alfàbrega
*Oli , sal i pebre

PREPERACIÓ:

Netegem els porros i els tallem a rodanxes primetes , els posem a una paella amb una mica d’oli i els fregim fins que estiguin transparents, llavors hi afegim el carbassó pelat i tallat a daus. Ho coem tot junt a foc fort uns 7 minutets. Salpebrem , afegim el vi blanc i deixem reduir.
Batem els ous salpebrats i barregem el carbassó cuit i el julivert picat, llavors , posem el formatge fresc i ho barregem tot.
Posem la barreja en motlles individuals , repartint be el carbassó i el formatge fresc. Posem els motlles en una safata amb aigua ja que ho coem el bany maria, al forn a 180 graus uns 40 minuts. Abans de treure del forn els punxem per veure si son cuits.

Per fer el llit de tomàquet:

Els alls pelats i tallats a lamines els fregim amb una paella amb un raig d’oli, quan estan rossos els traiem i llavors afegim el puré de tomàquet salpebrem i posem una mica d’orenga i alfàbrega picades. Ho deixem coure a foc suau uns 20 minuts.

Presentació del plat;


Posem un llit de tomàquet i a sobre el flam desemmotllat i ho decorem amb unes fulletes d’alfàbrega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada