Ingredients per 4 persones:
16 pebrots de piquillo ja escalivats o de llauna, 250 gr. de bacallà remullat, 1 anxova, 1 got de llet, el suc de mitja llimona,1 dent d'all ,1 fulla de llor ,2 gots d'oli ,pebre negra molta
Per la salsa:
2 tomàquets madurs, 2 cebes, 1 pastanaga, 3 dents d'alls, 1 got de brou de peix, 1 got de vi blanc sec, 10 gr. de farina, oli i sal
Preparació:
1:Trossejar el bacallà, deixar en remull 24 hores, escórrer i premsar fort amb les mans. Picar en el morter l'anxova i l'all fins a obtenir una pasta i picar finament les cebes,els tomàquets,la pastanaga i els alls.
2:Posar el bacallà amb una cassola amb el llor, cobrir d’aigua i portar a bullir,retirar del foc i deixar-ho reposar 15 minuts. Escórrer be, esmicolar i posar a una cassola de terra.
3:Posar la cassola a foc lent o a un costat del foc,afegir mig got d’oli calent, la picada del morter, una mica d’aigua de la cocció del bacallà.
4: Afegir a poc a poc l’oli que falta,remenar,deixar espessir,afegir la llet calenta i continuar muntant la barreja fins que absorbeixi tot l’oli. Rectificar de sal,afegir el suc de llimona i una mica de pebre.
5:Preparar la salsa: Sofregir les verdures,quan estan una mica cuites
afegir el vi,deixar bullir 10 minuts,afegir el brou i la farina,remenar,coure 5 minuts més,triturar i passar per el colador xinès.
6:Farcir els Pebrots amb la brandada,col·locar amb una plata o cassola,posar la salsa a sobra i fornejar a temperatura suau 5-10 minuts.
La meva mare els feia sense salsa, o amb beixamel, i m'agradaven moltíssim. Jo tinc un problema amb el bacallà: que quan arriba a casa i l'haig de cuinar, me l'acabo menjant abans!
ResponEliminaHola Ruben, si es poden fer sensa salsa o amb baixamel el gust de cada ú. Jo tambè m'agrada molt el bacallà cuinat de totes manares o esqueixat amb qualsevol amanida o simplement nomès remullat i menjat .
Elimina