diumenge, 20 de març del 2016

CUIXA DE XAI FARCIDA


Ingredients per 4 o 6 persones:

1 cuixa de xai desossada i farcida del que vulguem i lligada com si fos vedella.(jo la vaig farcir de carn picada, ou dur, olives i cansalada viada , sal i pebre)
2 porros
4 pastanagues mitjanes
4 fulles de llorer seques
1/2 got de vi ranci de cuina
Oli ,sal i aigua  calenta per si falta suc

Preparació per fer el dia abans:

Agafem una cassola que pugui anar el forn i posem oli i la cuixa de xai salada per fora , l’enrossim al foc , l’anem girant perquè es faci rossa de cada banda. Mentrestant netegem els porros i les pastanagues i ho tallem tot a rodanxes no gaire gruixudes. Rentem les fulles de llorer.
Quan tenim la cuixa ben rossa per tots els costats i posem a la cassola els porros, les pastanagues i el llorer, ho posem a coure al forn a 180 graus dalt i baix i de tant en tant anem girant la cuixa , si veiem que ens falta suc i afegim una mica d’aigua calenta , mes o menys ha de coure una hora i quart . Quan fa una hora la punxem i si la veiem cuita es el moment de posar-hi el vi ranci , deixem que evapori uns 10 minuts i ja podem tancar el foc del forn.

L’ENDEMÀ:

Traiem la cuixa de la cassola la deslliguem i la tallem a talls una mica gruixuts perquè ens quedin sencers i ens facin mes bona presentació. Traiem les fulles de llorer i ja les podem llençar. Les verdures i el suc ho triturem amb la batedora.
 Ho tornem a posar tot a la cassola, ben posat i ho posem el foc que vagui fent la xup-xup, sacsegem la cassola de tant en tant perquè no s’enganxi. Si i falta suc i podem posar una mica d’aigua. Amb uns 10 minuts ja ho podrem servir.


ES BONISSIM!!!!!!!!!!!!!!!!!                              Bon profit!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada