dilluns, 26 de maig del 2014

BACALLÀ AMB ALL I OLI DE MEL SOBRE UN LLIT D'ESPINACS

Ingredients per 4 persones:

4 talls de bacallà dessalat (uns 150 gr. cada tall)
400 gr. d’espinacs
3 tomàquets madurs
1 gra d’all tallat petit per fregir amb el tomàquet
Farina, oli d’oliva,sal, sucre

Per l’all i oli :
4 grans d’all
4 clares d’ou
2 cullerades de mel
Oli de llavors (gira-sol)

Manera de fer:
Rentem els espinacs i amb una olla els bullim 5 minuts , els posem a refredar amb aigua i gel perquè no ens perdin el color. Quan son freds els escorrem i reservem.
Fem un tallet els tomàquets i els escaldem perquè així els pelarem millor. Un cop pelats els hi traiem les granes i els ratllem, els posem a una paella amb una mica d’oli i els fregim, hi posem sal i una mica de sucre, ens han de quedar ben fregits amb un color ben vermell, hi afegim els espinacs , els hi donem un parell de voltes i ho reservem.
Agafem una paella amb oli, quan es calent i fregim el bacallà que haurem passat per farina ( primer pel canto de la pell). Quan el tenim fregit el reservem.
Per fer l’all i oli posem en un bol els 4 grans d’all pelats i tallats petits, les 4 clares d’ou i una mica de sal, ho triturem al minipimer i a poc a poc i anem afegint oli de llavors com si fos maionesa, un cop feta i posem la mel i ho barregem amb compte.
Agafem una plata per anar el forn i posem els espinacs que ens fan de llit i a sobre el bacallà, a cada tall de bacallà el cobrim amb l’all i oli de mel i ja ho podem posar el forn a 180 graus just a gratinar .
Es serveix ben calent.
Si agrada amb els espinacs també hi podem posar uns quants pinyons que abans haurem enrossit en una paella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada