Ingredients
per 4 persones:
4
talls de bacallà dessalat (uns 150 gr. cada tall)
400
gr. d’espinacs
3
tomàquets madurs
1
gra d’all tallat petit per fregir amb el tomàquet
Farina,
oli d’oliva,sal, sucre
Per
l’all i oli :
4
grans d’all
4
clares d’ou
2
cullerades de mel
Oli
de llavors (gira-sol)
Manera
de fer:
Rentem
els espinacs i amb una olla els bullim 5 minuts , els posem a refredar amb
aigua i gel perquè no ens perdin el color. Quan son freds els escorrem i
reservem.
Fem
un tallet els tomàquets i els escaldem perquè així els pelarem millor. Un cop
pelats els hi traiem les granes i els ratllem, els posem a una paella amb una
mica d’oli i els fregim, hi posem sal i una mica de sucre, ens han de quedar
ben fregits amb un color ben vermell, hi afegim els espinacs , els hi donem un
parell de voltes i ho reservem.
Agafem
una paella amb oli, quan es calent i fregim el bacallà que haurem passat per
farina ( primer pel canto de la pell). Quan el tenim fregit el reservem.
Per
fer l’all i oli posem en un bol els 4 grans d’all pelats i tallats petits, les
4 clares d’ou i una mica de sal, ho triturem al minipimer i a poc a poc i anem
afegint oli de llavors com si fos maionesa, un cop feta i posem la mel i ho
barregem amb compte.
Agafem
una plata per anar el forn i posem els espinacs que ens fan de llit i a sobre
el bacallà, a cada tall de bacallà el cobrim amb l’all i oli de mel i ja ho
podem posar el forn a 180 graus just a gratinar .
Es
serveix ben calent.
Si agrada amb els espinacs també hi podem posar uns quants pinyons que
abans haurem enrossit en una paella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada